Przejdź do głównej zawartości

cytryna i ryba ?




Ryba w cieście naleśnikowym z buraczkami





Dla 4 osób do syta:)

  • 4 filety mintaj (pokroić na 4-6 części)
  • 1 jajko
  • sól 
  • pieprz
  • 1 szklanka mleka 
  • mąka ile zabierze mleko


Z podanych składników zrobić gęste ciasto naleśnikowe. 

Rybę natrzeć solą, sokiem z 1 cytryny i łyżki oliwy z oliwek. Po 15 minutach włożyć kawałki ryby do ciasta naleśnikowego. Rozgrzać tłuszcz na patelni (ryba głęboko smażona) i smażyć tak obtoczoną ciastem na złoty kolor z obu stron.
Podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub samymi buraczkami jak u mnie:)






Smacznego:)

Komentarze

  1. ryba i cytryna? oczywiście :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie:) też jestem tego zdania:) najlepiej długo moczona:)

      Usuń
  2. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia