Jeśli tylko pojawia się w moim domu rzeżucha zaraz muszą też być kanapeczki z "posmarowym".
świeżo zaparzona herbatka,
chlebek (ogólne pieczywo)
masełko
szyneczka
jajeczko
przecier pomidorowy (mocny twardy koncentrat)
rzeżucha
Chleb smarujemy masłem, kładziemy plasterki szynki, pokrojone jajka. Jajko smarujemy dość grubo przecierem i kładziemy świeżo ściętą rzeżuchę.
To wszystko:)
Podajemy z gorącą herbatką!
Smacznego:)
mmm... aż zgłodniałam:):)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się:) Na zdrowie:)
UsuńUwielbiam takie kanapki:) Cudowne zdjęcia, przypomniałaś mi, że zapomniałam zasiać moją rzeżuchę:))
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Ci się podobają:)
Usuń