Przejdź do głównej zawartości

RECENZJA Pasztetu Omega - 3 Drop

 Recenzja pasztetu Omega - 3 DROP






Jakiś czas temu otrzymałam do przetestowania pasztet Omega - 3 Drop. W moim domu takie produkty jada się sporadycznie, ale nie ukrywam, że są one potrzebne z kilku względów np. braku czasu na zakupy i codzienne zaopatrywanie się w świeże wędliny. Moja córka wprost uwielbia takie paszteciki, a ponieważ nie ma ich na co dzień  zrobiła te oto pyszności. Pasztet Omega - 3 Drop jest bardzo smaczny i przyjemny w smaku. Jako osoba z nadwrażliwością na posmak żelaza w takich produktach z obawą podchodziłam do jego kosztowania. Bardzo miło byłam zaskoczona, kiedy żadnego takiego posmaku nie wyczułam w tym produkcie. Pasztet ma doskonałą kremową konsystencji. Z łatwością rozprowadza się na kanapkach, jak i zakąskach, jakie przygotowały moje dzieci. Nie przepadam za dużą ilością pieprzu w potrawach tego typu i muszę przyznać, że mnie trochę przeszkadzało to, iż pasztecik ma jej spora dawkę, za to mój mąż wprost uwielbia, kiedy pasztet jest pikantny więc bardzo mu smakował. Dzieci też jadły z zapałem i to całkiem sporo:)
Pasztet tak jak zapewnia producent posiada wygodny uchwyt do otwierania puszki co wydaje mi się, że najbardziej przydaje się w podróży, kiedy chcemy zrobić kanapeczki na pikniku.

Z czystym sumieniem mogę polecić pasztet Omega - 3 Drop każdej mamie, która chce zdrowo odżywiać swoją rodzinę, a przy tym zrobić wrażenie na gościach podając np. takie oto zakąski jakie pojawiły się u mnie z użyciem tego produktu.









Informacja prasowa od Firmy Drop S.A.


Pasztet z drobiem Omega-3 DROP - dla smakoszy
i amatorów zdrowego żywienia 


Żyjemy w czasach coraz większej świadomości żywieniowej. Wierzymy, że aby żyć długo i zdrowo nie możemy ignorować codziennej diety, a pokarmy, które spożywamy, poza atrakcyjnym smakiem, powinny zapewniać zbilansowaną dawkę składników odżywczych. Nowość – pasztet z drobiem DROP Omega-3 pozwoli nam zaspokoić obie potrzeby.


Smacznie czy zdrowo?

Jesteśmy przyzwyczajeni, że smacznie niekoniecznie znaczy zdrowo, z kolei polecane przez dietetyków pokarmy nie zawsze leżą w sferze naszych kulinarnych pragnień. Spróbujmy jednak wyobrazić sobie śniadanie będące kompromisem pomiędzy chęcią zadośćuczynienia kubkom smakowym, a pragnieniem jedzenia zdrowo. Smakowita kanapka z chrupiącej bagietki, posmarowanej delikatnym w smaku pasztetem z drobiem Omega-3 z firmy DROP i zwieńczona świeżymi warzywami to idealny początek dnia. Nowy produkt marki DROP wychodzi naprzeciw potrzebom współczesnego konsumenta. Dzięki Pasztetowi z drobiem Omega-3 produkcji firmy DROP, nie musimy stawać przed trudnymi do rozstrzygnięcia dylematami żywieniowymi. Jest doskonały w smaku, a dodatkowo zawiera olej lniany - bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Opakowanie pasztetu z drobiem DROP Omega-3 o pojemności 160g posiada wygodną zawleczkę, ułatwiającą szybkie i sprawne otwieranie. Dzięki Pasztetowi z drobiem Omega-3 z firmy DROP możemy cieszyć się tradycyjnym przysmakiem, mając pewność, że nasze wybory żywieniowe są korzystne na naszego organizmu.




Żywność funkcjonalna – co to takiego?

Odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na zdrowe odżywianie jest żywność funkcjonalna, która nie tylko syci, ale również spełnia w naszym organizmie określoną rolę. Może wspomagać walkę ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu, wzmacniać mechanizmy odpornościowe, działać przeciwzapalnie czy przywracać równowagę mikrobiologiczną układu pokarmowego. Pasztet z drobiem Omega-3 marki DROP spełnia założenia żywności funkcjonalnej - jego rolą jest dostarczanie nienasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Spożycie nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 ma istotny wpływ na obniżenie poziomu trójglicerydów we krwi i zmniejsza ryzyko zawału serca.







Komentarze

  1. uważaj zaraz Cię zjedzą :) pasztet to studenckie rozwiązanie od czasu do czasu nie zaszkodzi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak jak piszesz od czasu do czasu nie zaszkodzi:) Można się częstować:)

      Usuń
  2. nie mogę się zgodzić z tym, że pasztet można polecić wszystkim tym, którzy chcą zdrowo odżywiać rodzinę

    w składzie pasztetu jest w znacznej mierze MOM czyli skóra, tłuszcz, chrząstki...

    Skład pasztetu: surowce drobiowe 51% (wątroba z kurcząt, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, skórki z kurcząt, masa jajowa), woda, olej lniany, mąka pszenna (gluten), kwasy tłuszczowe omega-3 (2,5%), skóry wieprzowe, papryka suszona 0,9%, białko wieprzowe, sól, przyprawy, E-471 (emulgator), E-301 (przeciwutleniacz), E-250 (substancja konserwująca).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a paróweczki pewnie nie raz jadłaś cielęce, drobiowe itp...od dzieciństwa....mogę Ci przybliżyć produkcje parówek, a gwarantuję że wymiękniesz z powodu jedzenia jakim Cię żywiono od najmłodszych lat.
      Na Facebooku ktoś stwierdził, że jedzenie pasztetu to wiocha, że testowanie tego typu produktów też...dla mnie większą wiochą jest sypanie vegety i innych śmieci ulepszaczy do jedzenia na co dzień niż zjedzenie pasztetu raz na jakiś czas.

      Usuń
  3. Czytałam skład tego pasztetu i jak pewnie zauważyłaś to u mnie jada się takie rzeczy sporadycznie czyli bardzo rzadko:) Polecam bo w podróży jest lepszy niż niejedna restauracja:) Pozdrawiam i dziekuję za komentarz:)

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawa jestem czy osoby krytykujące blogerów testujących m.in. pasztety, są tak wszechstronnie świadome co znajduje się w kupczych wędlinach? przypuszczam, że gdyby wiedziały to nie jadły by nawet szynki. Poza tym część osób naśmiewających się na innych portalach pewnie cichcem sama zajada pasztety, a oficjalnie wyrzeka się jakby to była ujma dla arystokracji. Ja się nie wstydzę, pasztetówę lubię, pasztet kupuję i raczej będę kupować. Powietrze też jest skażone i myślę, że ono i palące słońce nas prędzej wykończą niż odrobina pasztetu. Recenzja mi się podoba bo fajnie napisałaś to wszystko. Pozdrawiam i sorki ale śmiech mnie ogarnia na niektóre istoty z takim zachowaniem na FB

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia