Przejdź do głównej zawartości

Publikacja mojego przepisu w "Przyślij przepis"






Ponad rok temu wysłałam kilka moich przepisów do gazety "Przyślij Przepis", czekałam, i czekałam i czekałam... Potem zapomniałam o tym, ze wysłałam przepisy.
Niespodziewanie w czerwcu otrzymałam maila od Redakcji Burda z prośbą o uaktualnienie danych, bo mój przepis idzie do publikacji. Nawet nie wiecie jaka byłam zaskoczona, jaka szczęśliwa, zdziwiona i pełna dumy, że jednak moje przepisy są na tyle dobre, żeby je opublikować w bardzo poczytnym czasopiśmie:)

Tak więc uaktualniłam dane o które prosili...

Wysyłając przepisy w 2011nie miałam ani tego bloga, ani nie byłam Przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich, ba! nawet nie należałam do żadnego KGW... byłam zwykłą dziewczyna, która ma swoją pasję i jest nią gotowanie. Bo to jest pasja. Jak powiedziałam w wywiadzie dla Korso, nie cieszy mnie smażenie schabowych, ale cieszy wymyślanie dań, tworzenie ich, pisanie im przepisu, robienie zdjęć, obróbka. Nawet kiedy nie miałam bloga robiłam to wszystko, teraz doszło tylko wrzucanie wszystkiego w sieć:) 


Ta publikacja to dla mnie ogromne wyróżnienie i bardzo za nią dziękuję:) 


Niektórzy z Was zauważyli, że ostatnio nie często dodawałam wpisy. Brak czasu sprawił, że nie było co gotować, a na tworzenie czegoś nowego nie było możliwości. 
Działo się wiele w moim życiu, ciągłe przygotowania, wyjazdy, konkursy... to wszystko ma swoje plusy i minusy. Ale na szczęście więcej plusów:) 
W ciągu kilku miesięcy poznałam tylu fantastycznych ludzi... kontakt jest do dzisiaj. To cudowne robić coś dla innych, czuć się potrzebnym. Czasem człowiek w najmniej oczekiwanym momencie dostaje rzeczy, których w ogóle się nie spodziewał. Nie mam tu na myśli materialnych rzeczy, ale duchowe:) ciepłe słowo, gratulacje, szczery uśmiech i wiele ciepłych maili i sms od Was moi kochani czytelnicy:) Dziękuję Wam za każde ciepłe słowo, za każdy miły komentarz i za to że jesteście ze mną, nawet wtedy, kiedy mnie tu z Wami nie ma. 

:) Trochę odbiegłam od tematu gazetki, ale musiałam to powiedzieć:)


Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłej lektury:)





Komentarze

  1. Gratuluję! :) Ale rok oczekiwania jest nieco zaskakujący ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. No mnie to bardzo zaskoczyło, musiałam odszukać w mailach co ja takiego wysłałam, bo szczerze mówiąc już nie pamiętałam... dobrze, że moje archiwum na poczcie e-mail jest posegregowane:)
    Dziękuje za komentarz:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Gartulacje Joleczka! Pozdrawiam serdecznie!

    p.s. jak dobrze, że wróciłaś;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuję Ewuniu:) Ciesze sie, ze tak mówisz:) Buziaki:)

      Usuń
  4. hahaha dopiero zauważyłam, że ostatnio kupiłam "wydanie specjalnie" :) Teraz patrzę, że te okładki są inne, a przecież to miesięcznik (z tego co wyczytałam) :) No nic, trzeba znowu iść do sklepu :) Gratuluje i życzę więcej publikacji!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No i nie wiem co powiedzieć, bo pewnie wyśle, ale czy znów nie trzeba będzie czekać rok na publikację, to tego nie wiem:) Pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń
    2. Właśnie, ciekawe ile trzeba będzie czekać :) Ja do Kropki wysłałam raz i po 3 tygodniach była już publikacja, jak zobaczyłam, że to rzeczywiście trafia do gazety, to zaczęłam dodawać pełno przepisów, których już więcej nie zobaczyłam, trzeba więc chyba wierzyć :)

      Usuń
  5. gratuluję! to takie miłe:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Gratulacje :) oby więcej takich publikacji!

    Publikowali moje przepisy już kilka razy ale też czekałam jakiś czas na to. Później nawet nie informowali mnie o tym, tylko wpłacali na konto pieniądze :) Gdybym nie robiła przelewu, pewnie nigdy bym się o tym nie dowiedziała, bo polskiego konta nie używam prawie wcale :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To bardzo miłe:) Ja jestem zadowolona z tego jednego:) I to bardzo:) Wielu mamy dobrych amatorów kuchni, więc niech każdy może się cieszyć takim wyróżnieniem:) Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za komentarz:)

      Usuń
  7. Gratulacje ! Ja też się cieszę z Twojego sukcesu ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Samantho:) Pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń
  8. Joluś ogromne gratki!!! danie wygląda smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Gratuluję!!!! Bardzo się cieszę, że wreszcie Cię docenili! Pozdrawiam :))

    OdpowiedzUsuń
  10. Witaj
    Serdecznie z serca gratuluję :)
    Za odwiedzinki dziękuję)
    Pozdrawiam smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jolunia prawdziwa pasja zawsze zostanie zauwazona i wynagrodzona, czasem trzeba poczekac ale warto. Bardzo Ci gratuluje i ciesze sie ogromnie. Zycze dalszych sukcesow.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Basiu dziękuję:) jak zawsze miłe słowa:) Pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń
  12. gratuluję bardz serdecznie. :) lepiej później niż nigdy.

    OdpowiedzUsuń
  13. Gratulacje Jolu i oby tak dalej i coraz więcej Twoja pasja się rozwijała! Powodzenia!!!

    OdpowiedzUsuń
  14. gratuluję :) super wyróżnienie! brawo!

    OdpowiedzUsuń
  15. Faktycznie, jesteśmy razem w tym numerze:) Gratuluję i całkowicie podpisuję się pod twoim wpisem, ja też czuję się teraz doceniona i miłe słowa od znajomych, którzy kontaktowali się ze mną po publikacji działają bardzo mobilizująco. Teraz czuję, że to co robię ma sens :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak! Bo to ma sens:) Spełniamy swoje marzenia i o to chodzi:) Pozdrawiam:)

      Usuń
  16. gratulacje ;) mam tą gazetkę w domu. ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia