Przejdź do głównej zawartości

Moja kulinarna rubryka w Tygodniku Korso Kolbuszowskie






Witajcie Kochani,
Dziś post dotyczący mojego małego sukcesu:)
Uprzejmie się Wam pochwalę, że od września 2012 r. w Tygodniku Korso Kolbuszowskie  są publikowane moje przepisy. Jeden przepis na tydzień. Zwykle będą to te, które są już na blogu, ale będą również niespodzianki i będą się ukazywały przepisy najpierw w gazecie, a potem na blogu, ewentualnie publikacja na blogu będzie się odbywała dokładnie tego samego dnia co wyjście numeru Tygodnika, czyli będą to środy. 
Jest to dla mnie zupełnie nowe doświadczenie i bardzo się z niego cieszę, w ten sposób mogę dotrzeć z moją pasją nie tylko do ludzi posługujących się internetem, ale również do takich, którzy nie maja go w domu, bądź zwyczajnie nie lubią korzystać z komputera. 
Jak pisałam we wpisie rozpoczynającym publikacje było to moje ciche marzenie, prowadzenie takiej rubryki w gazecie. Udało się!:) Marzenia się spełniają, trzeba tylko mocno w nie wierzyć:) 
Poniżej zdjęcia z publikacji:) 
No i oczywiście wszystkich mieszkańców powiatu kolbuszowskiego zachęcam do zakupu Korso i kolekcjonowania moich przepisów.

 Nr 1.
Korso Kolbuszowskie


Nr 2.
Korso Kolbuszowskie



 Zapraszam Was serdecznie na mój blog i do czytania Korso!
Pozdrawiam serdecznie wszystkich internautów i czytelników:)

                        Jolanta

Komentarze

  1. Gratuluje CI Jolu- szkoda, ze nie moge poczytac, ale dziekuje za wcinki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gratulacje Jolus, wspaniale, ze realizujesz swoje marzenia. Oby przpisow w prasie i nowych pomyslow na dalsze sukcesy wciaz bylo coraz wiecej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, będę się starała, żeby było ich baaardzo dużo:) Pozdrawiam Basiu:)

      Usuń
  3. Gratulacje :) Moje sukcesy na tym polu ograniczają się na razie do tego, że w 4 klasie podstawówki publikowałem swoje przepisy w gazetce szkolnej ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No więc trzeba się brać do roboty i ciągnąć to:) Talent kulinarny od dziecka, i literacki też. Nie wolno tego zmarnować:) A w przyszłości może wydamy razem jakieś kulinarne pismo:) Pozdrawiam Tomku i dziękuję za Twoje ciągłe wsparcie:)

      Usuń
  4. Gratulacje! Super sprawa!

    OdpowiedzUsuń
  5. Super! gratuluje! Bardzo fajnie kiedy nasze blogowanie jest doceniane! Bardzo się z Tobą cieszę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję serdecznie:) Twoje sukcesy sa równie wspaniałe:) Tak trzymajmy!:) Pozdrawiam Kingo:)

      Usuń
  6. Gratuluję i życzę powodzenia:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wow! Jolu, ogromne gratulacje!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę z Twojego sukcesu!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jak napisałam we wpisie:) Czasem marzenia sie spełniają i mam nadzieje, że to bedzie długo trwało:) Pozdrawiam i dziekuje Mariko:)

      Usuń
  8. gratulację! jak Ci się udało dostać taką rubrykę w prasie? może i ja spróbuję?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieżką praca i to nie tylko w sferze blogowania!:) Pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń
  9. gratulacje! oby wiecej takich sukcesów;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Życze tego i sobie i wszystkim blogerkom kulinarnym:) Pozdrawiam:)

      Usuń
  10. Gratuluję sukcesu :)! Powodzenia :)!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło, dziękuje za komentarz:) Pozdrawiam:)

      Usuń
  11. moje gratulacje Zdolniacho!:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wow! Gratulacje Kochana!!!

    OdpowiedzUsuń
  13. Joleczka! Dopiero zobaczyłam! Super!!!! Brawo!!! Niech spełniają się wszystkie Twoje marzenia, jedno po drugim;))) Ściskam gorąco i Gratuluję raz jeszcze!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje Ewuś:) Bardzo Ci dziękuje za tak miłe słowa:) Pozdrawiam.

      Usuń
  14. Bardzo, bardzo się ciesze, że udało się tobie "wkręcić w gazetę", super! To już coś! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia