Szukaj na blogu

niedziela, 23 grudnia 2012

Pierogi z suszoną śliwką

Pierogi ze śliwką





Ciasto TU


farsz:

  • 8 dkg suszonych śliwek (nie wędzonych) 
 
Śliwki płuczemy i zalewamy wrzątkiem. Przykrywamy i czekamy aż się wystudzą. Do każdego pieroga używamy jednej śliwki. Jeśli są wyjątkowo duże możemy je przeciąć na pół. Ciasto wałkujemy nieco grubiej niż na pozostałe pierogi.



Pierogi ze śliwką










4 komentarze:

  1. szkoda, że kiedyś na to nie wpadłam jak miałam pełno śliwek

    OdpowiedzUsuń
  2. Wesołych, smacznych i Szczęśliwych Świąt!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię pierogi w wersji na słodko ;)
    zjadłabym z ochotą ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna propozycja na słodko !

    OdpowiedzUsuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola