Szukaj na blogu

środa, 26 września 2012

Crumble gruszkowo-melonowe z sosem malinowym

Owocowy deser z przepyszna kruszonka, który możemy przygotować nawet podczas podejmowania gości w domu. Wystarczy wcześniej przygotować składniki.
U mnie były to gruszki, melon i mus malinowy.

Crunble z gruszką


poniedziałek, 24 września 2012

Parówki z makaronem

Szybki posiłek to czasem konieczność. 
Jednak nie zawsze musi być taki sam. 
Czasem warto sobie urozmaicić nawet podanie zwykłych parówek.
Ja zrobiłam to przy pomocy makaronu i sosu pomidorowego. Danie szybkie i tanie.

parówki
 Inspiracja: Internet

niedziela, 16 września 2012

Zupa - krem z dyni

Jak obiecałam, tak zrobiłam. Zupa była wyśmienita i znikła w tempie błyskawicznym:) Oczywiście wcale mnie to nie smuci, ale bardzo cieszy:) Jeszcze dwie spore dynie zalegają mi w kuchni więc na pewno będzie jeszcze co najmniej raz w tym roku, a może nawet zrobię do słoików na zimę?:) To już zależy od tego, czy starczy mi na to czasu. 

A teraz zapraszam po przepis na Zupę dyniową:


Zupa z dyni


piątek, 14 września 2012

Szkolenie Winiary



To był dzień pełen wrażeń.  Już sama podróż napawała mnie lękiem o to co będzie. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz jechałam gdziekolwiek autobusem:) Od kiedy wsiadłam za kierownice pojazdu, a było to jakieś ... naście...;) lat temu nie musiałam korzystać z komunikacji miejskiej. Szczerze mówiąc, nawet nie bardzo lubię. Jednak takim środkiem transportu dokonała się moja podróż do Warszawy. 

sobota, 8 września 2012

Kopytka dyniowe

Sezon na dynie właśnie się rozpoczął. 
U mnie od kopytek, ale w planie jest jeszcze zupa dyniowa, i ciasto dyniowe. 
Jedno z nich już dziś więc jutro na blogu kolejna propozycja podania tego wspaniałego warzywa:)



piątek, 7 września 2012

Pizza pieróg


Pizze klasyczne z dodatkami na cieście przedstawiałam Wam już TU i TU. Dziś chce podzielić się z Wami przepisem na pizzę pieroga. Ciasto jest takie samo jak przy klasycznych, dodatki też można użyć takie same, jedyną różnicą będzie tu wysmażenie ich przed włożeniem do pieroga (obowiązkowo w celu ograniczenia wody zawartej w warzywach i pieczarkach). No i nie ukrywam, że smak też jest inny, ponieważ  farsz nie ma dostępu powietrza więc żaden aromat nie wydostaje się na zewnątrz. Pozwala to na "przejście" się zapachami poszczególnych składników i doznanie pełnych walorów smakowych i aromatycznych dopiero przy spożyciu.