Szukaj na blogu

piątek, 1 lutego 2013

Kasza gryczana ze szpinakiem


Kasza gryczana ze szpinakiem


Danie dla 4 osób

  • 2 torebki kaszy gryczanej
  • 250 g mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Kasza gryczana ze szpinakiem

Szpinak przesmażyć na maśle z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Kaszę gotować 8 min. następnie wysypać z woreczków do szpinaku. Zamieszać i smażyć max 2 min. Przekładać do filiżanek, lekko ubić i wyłożyć na talerz (tak jak babkę z piasku). Podawać z mięsem i sałatkami.



Smacznego:)

12 komentarzy:

  1. Ta kasza przemawia do mnie,świetne połączenie z pewnością wypróbuję przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  2. do obiadu, bardzo fajna sprawa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł na urozmaicenie kaszy :) pysznie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, mój szpinak to taki domowy, Liście w całości, stąd tak duże jego kawałki w kaszy:)

      Usuń
  4. Wygląda smakowicie, na pewno wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmm moje smaki, muszę wyprobować Twój przepis!

    OdpowiedzUsuń
  6. Witam , zrobiłam kaszę ze szpinakiem .Wszystkim smakowało i ładnie wyglądało. Jagoda

    OdpowiedzUsuń
  7. Anonimowymaja 26, 2013

    super przepis kasza plus szpinak ja dodalam jeszcze jajko sadzone pychotka

    Aga

    OdpowiedzUsuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola