- 2 torebki kaszy gryczanej
- 250 g mrożonego szpinaku
- 1 łyżka masła
- 3 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
Szpinak przesmażyć na maśle z
wyciśniętymi ząbkami czosnku. Kaszę gotować 8 min. następnie
wysypać z woreczków do szpinaku. Zamieszać i smażyć max 2 min. Przekładać do filiżanek, lekko ubić
i wyłożyć na talerz (tak jak babkę z piasku). Podawać z mięsem i sałatkami.
Smacznego:)
Ta kasza przemawia do mnie,świetne połączenie z pewnością wypróbuję przepis:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło:)
Usuńdo obiadu, bardzo fajna sprawa :)
OdpowiedzUsuńSzybkie i bardzo zdrowe:)
Usuńświetny pomysł na urozmaicenie kaszy :) pysznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję, mój szpinak to taki domowy, Liście w całości, stąd tak duże jego kawałki w kaszy:)
UsuńWygląda smakowicie, na pewno wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, polecam:)
UsuńMmm moje smaki, muszę wyprobować Twój przepis!
OdpowiedzUsuńPolecam:)
UsuńWitam , zrobiłam kaszę ze szpinakiem .Wszystkim smakowało i ładnie wyglądało. Jagoda
OdpowiedzUsuńsuper przepis kasza plus szpinak ja dodalam jeszcze jajko sadzone pychotka
OdpowiedzUsuńAga