Przejdź do głównej zawartości

Kasza gryczana ze szpinakiem


Kasza gryczana ze szpinakiem


Danie dla 4 osób

  • 2 torebki kaszy gryczanej
  • 250 g mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Kasza gryczana ze szpinakiem

Szpinak przesmażyć na maśle z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Kaszę gotować 8 min. następnie wysypać z woreczków do szpinaku. Zamieszać i smażyć max 2 min. Przekładać do filiżanek, lekko ubić i wyłożyć na talerz (tak jak babkę z piasku). Podawać z mięsem i sałatkami.



Smacznego:)

Komentarze

  1. Ta kasza przemawia do mnie,świetne połączenie z pewnością wypróbuję przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  2. do obiadu, bardzo fajna sprawa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł na urozmaicenie kaszy :) pysznie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, mój szpinak to taki domowy, Liście w całości, stąd tak duże jego kawałki w kaszy:)

      Usuń
  4. Wygląda smakowicie, na pewno wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmm moje smaki, muszę wyprobować Twój przepis!

    OdpowiedzUsuń
  6. Witam , zrobiłam kaszę ze szpinakiem .Wszystkim smakowało i ładnie wyglądało. Jagoda

    OdpowiedzUsuń
  7. Anonimowymaja 26, 2013

    super przepis kasza plus szpinak ja dodalam jeszcze jajko sadzone pychotka

    Aga

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia