Szukaj na blogu

środa, 15 maja 2013

Sałatka ze szpinaku


sałatka ze szpinaku




Od pewnego czasu w mojej kuchni nie może go zabraknąć. Jemy go wszyscy, cała nasza czwórka. Szczególnie upodobaliśmy sobie go z makaronem i czosnkiem, ale teraz jest go pod dostatkiem i postanowiłam zastąpić nim sałatę:) 

Mowa o szpinaku:)


Sałatka szpinakowa bardzo szybka i bardzo smaczna.




Składniki:


Szpinak wypłukać i strzepać odkładnie wodę ułożyć na półmisku lub sporym talerzu. Pomidory i ogórka pokroić w plasterki, rzodkiewkę umyć odciąć końce i również pokroić. Warzywa rozłożyć pomiędzy liście szpinaku, dość obficie posypać sola i pieprzem, podawać do obiadu lub do mięs z grilla. U mnie świetnie pasowała do karkówki i pieczonej na grillu ryby.

Pieprz i sól polecam ziołowe, bo maja zupełnie inny smak niż te zwykłe. Tu nie polecam zamian na inne składniki:) 



Prawda, że prosta sałatka:)


Smacznego:)

6 komentarzy:

  1. Cudowne kolory!
    Ale musi smakować!
    Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. jak tu lekko i delikatnie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha,same witaminy,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Lekka wiosenna sałatka na pewno spróbuje ;) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Na pewno smaczna, jedyny błąd
    to mieszanie pomidora z ogórkiem,
    pomidor traci witaminę C

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie uważam tego za błąd:) Po prostu tak nam smakowało:) A witaminy uzupełniliśmy w innych daniach:)

      Usuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola