Szukaj na blogu

środa, 15 maja 2013

Syrop z sosny w 13 - tym dniu od zasypania cukrem


Tak wygląda mój syropek dziś w 13 dni po zasypaniu go cukrem. Słoiki były pełne  po brzegi. Dziś jak widzicie są zapełnione do 3/4 wysokości co oznacza ze coś się dzieje. Z cukru zaczyna robić się syrop, a pędy opadają:) 
Będzie smaczny i zdrowy syropek:)
A po przepis na niego zapraszam TU:) 
Może jeszcze zdążycie zebrać pędy, ale to, jak to mówią "ostatni gwizdek":)

 To nie koniec postu;)



Zapraszam do galerii zdjęć:) 
Mój aparat nie jest zbyt dobry do fotografowania szkła, ale lepszy jak żaden;)

Uwielbiam Was za to ze tu jesteście i komentujecie moje wpisy zarówno tu jak i na Facebooku:) Tam cały czas coś się dzieje:) Kogo nie ma to zapraszam:)))))))) Abc Mojej Kuchni












1 komentarz:

  1. Anonimowymaja 15, 2013

    Drogą prób i błędów teraz kroje pędy , bo wtedy łatwiej i więcej soku oddają. Do 4,25 l słoja sypię prawie 2kg cukru. Po zlaniu syropu zalewam pędy wódeczką i mam pyszną, balsamiczną nalewkę.

    OdpowiedzUsuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola