Przejdź do głównej zawartości

Warsztaty Kulinarne dla Dzieci - ja w roli prowadzącej:)

Miło mi podzielić się z Wami tą ważną informacją:)
Niniejszym uroczyście ogłaszam, że Pierwsze Warsztaty Kulinarne, które poprowadziłam odbyły się 20 czerwca 2013 r. na Skansenie w Kolbuszowej.
Wszystko to odbyło się dzięki uprzejmości Dyrektora Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej oraz Kasi i Justynce ze Stowarzyszenia Kuźnia!:)  Bez ich pomocy, w innym miejscu nie byłoby tak cudownie.
Na Warsztatach przekazuję dzieciom przepisy moich przodków, tym razem robiliśmy proziaki i zupę owocową, jaką ja jadłam jako dziecko w domu mojej babci! Dzieciakom smakowała! i to bardzo:)
Cieszę się i mam nadzieję, że inne moje propozycje zdrowej żywności bez chemii również im przypadną do gustu, i że będą próbowały robić je w domu:) Dzieciaczki wspaniale współpracowały, atmosfera była cudowna! Jedno z moich marzeń się spełnia, ale nie tylko to:)

Więcej szczegółów już wkrótce:)

To pierwsze spotkanie, ale nie ostatnie, bo na wakacjach takich spotkań będzie więcej:)


Zapraszam do śledzenia bloga, za około tydzień podam termin następnych Warsztatów:)


Pozdrawiam Wszystkich czytających mojego bloga:)

Komentarze

  1. Super, gratuluję! Dzieciaki na pewno bawiły się świetnie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzieci bawiły się wyśmienicie, jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa:)

      Usuń
  2. Fantastycznie! Uważam, że dzieci powinny znać potrawy naszych przodków. Może posmakują im one bardziej niż fast foody.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tez tak uważam, i cieszę się, że mogę im przekazywać tą wiedzę:)

      Usuń
  3. Witam,
    pozwoliłam sobie przejrzeć Pani bloga - bardzo interesuje mnie ta tematyka:)
    Mam pytanie - ponieważ chciałabym prowadzić podobne warsztaty u siebie w mieście - czy mogę dostać maila do Pani - chciałabym zadać kilka pytań:)
    Mój maila:annacend@gmail.com
    Z góry dziękuję!

    --
    Pozdrawiam,
    Anna Cendry

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia