Przejdź do głównej zawartości

Tort muzyczny

Dziś kolejna propozycja tortu dla miłośnika muzyki.








biszkopt kakaowy
konfitura z czarnej porzeczki
masa orzechowa
nasącz cytrynowy



Komentarze

  1. Moglabym otrzymac Pani przepis na mase orzechowa do tortow ? Szykuje sie do jej zrobienia i poszukuje dobrego przepisu a widze ze Pani czesto tworzy torty z ta wlasnie masa

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda ładniej niż z cukierni. Z czego są te czarne dekoracje?

    OdpowiedzUsuń
  3. Jest Pani mistrzynią. Jestem zachwycona tym jak pięknie wygląda Pani torcik. Jest Pani w moich top3 twórców tortów, zaraz po pracowni tortów: http://rogwojskiego.pl/, którzy też czarują cuda z masy jak Pani :) Ile bym dała aby też takie rzeczy piec, coś pięknego i z pewnością baaaardzo pysznego.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia