Witam, mam do Pani pytanie, jakiej masy używa Pani do obłożenia całego tortu na bazie śmietany? Zamierzam jutro zrobić tort dla synka z bitej śmietany i mascarpone i koniecznie obłożyć go lukrem plastycznym. Czy na górny blat tortu daje Pani również masę ze śmietany i lukier? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Torty w Pani wykonaniu są przepiękne, gratuluję umiejętności i wielkiej cierpliwości. :)
Dziękuję za miłe słowa. Niezależnie od tego jakiego przełożenia Pani użyje do tortu, przed dekoracją należy go otynkować tynkiem na bazie masła. Zapraszam do śledzenia mojego Fanpage https://www.facebook.com/tortoweatelierJolanta wkrótce pojawią się tam informacje o moich szkoleniach z dekoracji tortów w stylu angielskim. Pozdrawiam
Witaj miły gościu :) Dziękuje za odwiedziny :) Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie. Pozdrawiam,
Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :) Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)
Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.
Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam! Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
brak mi słów! prawdziwa z Ciebie artystka!
OdpowiedzUsuńWitam, mam do Pani pytanie, jakiej masy używa Pani do obłożenia całego tortu na bazie śmietany? Zamierzam jutro zrobić tort dla synka z bitej śmietany i mascarpone i koniecznie obłożyć go lukrem plastycznym. Czy na górny blat tortu daje Pani również masę ze śmietany i lukier? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Torty w Pani wykonaniu są przepiękne, gratuluję umiejętności i wielkiej cierpliwości. :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa. Niezależnie od tego jakiego przełożenia Pani użyje do tortu, przed dekoracją należy go otynkować tynkiem na bazie masła. Zapraszam do śledzenia mojego Fanpage https://www.facebook.com/tortoweatelierJolanta wkrótce pojawią się tam informacje o moich szkoleniach z dekoracji tortów w stylu angielskim. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń