Szukaj na blogu

sobota, 18 kwietnia 2015

Sezon weselny uważam za otwarty :)



To mój pierwszy tort weselny i mam nadzieję, że nie ostatni. Przygotowywałam się do niego z niezwykłą ostrożnością i starannością. To tort z ukrytym piętrem, które wcale nie jest łatwe do wykonania. Jednak staż w Tortownia.pl pozwolił mi na zdobycie tych umiejętności i całość wyszła idealnie. Tort ma w sobie kilka smaków.
Dół to jasny biszkopt z musami owocowymi, truskawka, malina i malino-truskawka. Nasącz jest tu cytrynowy.
Góra to ciemny biszkopt, mus nugatowy, frużelina z czarnej porzeczki i nasącz pomarańczowy. 
Tort zdobią kwiaty cukrowe, które wykonałam tylko, albo aż 8 godzin :) Dół pięter zdobią koronki jadalne. 
Poniżej więcej zdjęć, jak również tort od środka dzięki uprzejmości Magdaleny Małaczyńskiej z Fotografia Magdalena Małaczyńska .