Przejdź do głównej zawartości

Makaroniki

Małe, słodkie, kapryśne ciasteczka z migdałów, przełożone kremem o dowolnym smaku. 
Można je spotkać coraz częściej na naszym polskim rynku, choć pochodzą z Francji. 
Ostatnio dość dużo czasu spędziłam nad tworzeniem ich w przeróżnych kombinacjach smakowych i kolorystycznych. 
Mam nadzieję, że te przypadną Wam do gustu, mi bardzo się podobają.
Ostatnie jakie wykonałam to te zielone, są miętowe i tak bardzo przywołują wiosnę :) 












Komentarze

  1. Pięknie wyglądają :) Wiosna !

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje makaroniki są przepyszne!!! Gwarantuję, że każdy kolejny klient, który je u Ciebie zamówi to nie pożałuje!

    OdpowiedzUsuń
  3. moje ulubione ciasteczka. Wyglądają świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż poczulam ich zapach...pyycha!

    OdpowiedzUsuń
  5. wstyd sie przyznać, ale ja nigdy jeszcze nie jadłam makaroników ;o

    OdpowiedzUsuń
  6. Tak naprawde dla mnie one zawsze lepiej wyglądają niz smakują. Nie ma szału którego spodziewałam sie kupując je pierwszy raz. Sa smaczne ale... fakt faktem stoiska z makaronami zawsze sa takie apetyczne

    OdpowiedzUsuń
  7. Mistrzostwo świata ;-) nawet nie przypuszczałam że można to zrobić w różnych kolorkach :-) Dziękuję Ci bardzo!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia