Szukaj na blogu

środa, 22 lutego 2012

cytryna i ryba ?




Ryba w cieście naleśnikowym z buraczkami





Dla 4 osób do syta:)

  • 4 filety mintaj (pokroić na 4-6 części)
  • 1 jajko
  • sól 
  • pieprz
  • 1 szklanka mleka 
  • mąka ile zabierze mleko


Z podanych składników zrobić gęste ciasto naleśnikowe. 

Rybę natrzeć solą, sokiem z 1 cytryny i łyżki oliwy z oliwek. Po 15 minutach włożyć kawałki ryby do ciasta naleśnikowego. Rozgrzać tłuszcz na patelni (ryba głęboko smażona) i smażyć tak obtoczoną ciastem na złoty kolor z obu stron.
Podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub samymi buraczkami jak u mnie:)






Smacznego:)

2 komentarze:

  1. ryba i cytryna? oczywiście :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie:) też jestem tego zdania:) najlepiej długo moczona:)

      Usuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola