Ryba w cieście naleśnikowym z buraczkami
Dla 4 osób do syta:)
- 4 filety mintaj (pokroić na 4-6 części)
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- 1 szklanka mleka
- mąka ile zabierze mleko
Z podanych składników zrobić gęste ciasto naleśnikowe.
Rybę natrzeć solą, sokiem z 1 cytryny i łyżki oliwy z oliwek. Po 15 minutach włożyć kawałki ryby do ciasta naleśnikowego. Rozgrzać tłuszcz na patelni (ryba głęboko smażona) i smażyć tak obtoczoną ciastem na złoty kolor z obu stron.
Podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub samymi buraczkami jak u mnie:)
Smacznego:)
ryba i cytryna? oczywiście :)
OdpowiedzUsuńNo właśnie:) też jestem tego zdania:) najlepiej długo moczona:)
UsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń