Fot. J. Augustyn |
Pierwsze Polskie tryskawki już są. W domu kruche cukrowe ciasteczka w kształcie kwiatuszków pieczone przez mamę. Śmietana w lodówce.
Patrzeć na to wszystko i jeść każde z osobna?
A może wymyślić jakiś deser?
Patrzeć na to wszystko i jeść każde z osobna?
A może wymyślić jakiś deser?
Wybrałam drugą opcję:)
Potrzebujemy:
Potrzebujemy:
12 cukrowych ciasteczek wielkości macy
1 litr śmietanki 30 %
5 łyżek cukru pudru
1 kg truskawek
Fot. J. Augustyn |
Śmietankę miksujemy z cukrem na sztywną piankę. Przekładamy do rękawa cukierniczego.
Układamy ciastko, robimy kilka rozetek ze śmietany i nakładamy ok. 6 sporych truskawek. jedna w środku i pięć na około.
Kolejne kilka rozetek śmietany najlepiej na czubki truskawek i
przykładamy kolejne ciastko. Postępujemy jak poprzednio. Na ostatnie
ciastko nakładamy spora cześć śmietanki i układamy fantazyjnie truskawki. Zjadamy od razu:)
Fot. J. Augustyn |
Smacznego:)
nono ładna wieżyczka:D
OdpowiedzUsuńByła z przeznaczeniem na Twój konkurs, ale się doczytałam, że nie może być deser:( No szkoda. Oczywiście wymyślę ciasto:) Pozdrawiam :)
Usuńno cudeńko z najprostszych składników:)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Cieszę się , że Ci się podoba:)
Usuńśliczności! Poproszę taką piramidkę truskawkowej ambrozji :-)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się Basiu:) Pozdrawiam :)
UsuńRewelacyjnie wyglądają.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję:)
UsuńPiekny deser!
OdpowiedzUsuńBardzo łatwo go wykonać:) Polecam :) Pozdrawiam :)
UsuńPoezja, sliczne i pyszne- napatrzec sie nie moge..
OdpowiedzUsuńMożna patrzeć ile się chce:) Dziękuję za komplement:)
UsuńMmmm... Ty to potrafisz narobić apetytu! Wyglądają fantastycznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję Mariko:)
UsuńWygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuń:) Zachęcam do zrobienia:)
Usuńniesamowicie apetyczne zdjęcia i świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńCudne! W najbliższym czasie zaserwuję sobie coś takiego :)
OdpowiedzUsuńPolecam! Wyśmienity deser i pięknie się prezentuje na stole:) Do tego filiżanka gorącej kawy! Bajka:)
UsuńCudeńko, już się nie mogę doczekać naszych polskich truskawek, aby skorzystać z Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuń