Szukaj na blogu

wtorek, 3 lipca 2012

Kalarepa w bułce tartej




Kalarepka panierowana w jajku i bułce tartej.

Proponuje jako przekąskę, bo najeść się nią raczej nie można. 

Dla 4 osób:

  • 4 kalarepy młode
  • 1 jajko (roztrzepane)
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Kalarepę obrać ze skórki. Pokroić na plasterki. Zanurzyć całość w jajku i  obtoczyć w tartej bułce. Smażyć do miękkości na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące.




Smacznego:)

7 komentarzy:

  1. Ja cukinią moge się w takiej postaci najeść, więc kalarepka pewnie też byłaby sycąca i szkoda, że nie ma jej w Irlandii, bo chętnie wypróbowałabym ten nowy jak dla mnie przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się bardzo ten pomysł, bo raczej kalarepę to jadłam tylko na surowo. Ale wypróbuję w tej wersji:)

    OdpowiedzUsuń
  3. woooowww wyglądają jak schabowe;) koniecznie musze spróbować, bo kalarepka u mnie ejdynie na surowo lub w zupie;)

    OdpowiedzUsuń
  4. No zaskoczyłaś mnie tym pomysłem...bardzo intrygujący!

    OdpowiedzUsuń
  5. A wlasnie szukalam fajnych przepisow z kalarepa. W koncu wrzcuilam ja dzis do zupy :) Moze nastepna upanieruje?

    OdpowiedzUsuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola