Przejdź do głównej zawartości

Jajka w majonezie

jajka w majonezie


Dziś przekąska:)
Szybka,
Tania,
Wyśmienita!:)


Nie ma co za dużo gadać, tylko przepis trzeba podać prawda?
No właśnie:)
Ale...
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie jedzonko;) Swojskie jajeczka, majonez śmietana, musztarda sól i pieprz.... i najlepsza przystaweczka na świecie gotowa:)

Składniki 
  • 10 jaj
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
Jajka ugotować na twardo, majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. Jajka przekroić na pól i ułożyć na półmisku żółtkiem do spodu talerza. Polać majonezem i udekorować pomidorem, papryką, ogórkiem i szczypiorkiem. Podawać lekko schłodzone.




 Smacznego:)

Komentarze

  1. smak z dawnych lat:) kiedyś żadna impreza nie odbyła się bez jaj w majonezie:D będzie trzeba powrócić do tradycji;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tą tradycje pielęgnuję:) Często bez okazji serwuję na kolację, coby dzieci zapamiętały i dla pokolenia zostało:)

      Usuń
  2. kto ich nie lubi? ja wręcz uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i tu Szanę zaskoczę, bo ja! nie lubię jaj na twardo. Ponoć robię najlepsze wśród znajomych w sosie tatarskim. Zawsze znikają w kilka sekund na imprezie... no ale sama nie jadam.. :) cóż, może kiedyś mi się smaki zmienią.

      Usuń
    2. Szana ja też uwielbiam, MartynCia nie lubi, ale za to smakują jej znajomym, więc wszystko jest w porządku:) Pozdrawiam:)

      Usuń
  3. dawno nie jadłam, nie znałam takiej wersji do góry nogami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis wygląda smakowicie ;) Prosty i szybki. I o to chodzi. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia