Domowy, ostry albo łagodny jak kto woli...
Nie wyobrażam sobie żadnych Świąt bez tego dodatku. Kiedy na stole jest tyle pysznych wędzonych domowych szynek, boczków, obok musi stać miseczka chrzanu. Tak prawdę mówiąc, to u mnie wszyscy wiedzą, że jak dla mnie mógłby stać tylko chrzan:)
Sposób wykonania:
Duża porcja
- 10 jajek
- 2 słoiczki chrzanu Polonaise ( tylko ten jest dobry jak dla mnie)
- majonezu tyle, aby po wymieszaniu chrzan miał gęstość kwaśnej śmietany.
- sól i pieprz do smaku
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Zetrzeć na tarce o drobnych wiórkach (oczkach)
Dodać chrzan i pozostałe składniki. Wymieszać. Schłodzić. Podawać do mięs sałatek, czerwonego i białego barszczu.
Smacznego:)
Pyszny!
OdpowiedzUsuńCudownie ostry:) Polecam!
Usuńale apetyczny!
OdpowiedzUsuń