sobota, 16 marca 2013

Domowy chrzan z jajkiem


Domowy chrzan


Domowy, ostry albo łagodny jak kto woli...


Nie wyobrażam sobie żadnych Świąt bez tego dodatku. Kiedy na stole jest tyle pysznych wędzonych domowych szynek, boczków, obok musi stać miseczka chrzanu. Tak prawdę mówiąc, to u mnie wszyscy wiedzą, że jak dla mnie mógłby stać tylko chrzan:) 

Sposób wykonania:
Duża porcja
  • 10 jajek
  • 2 słoiczki chrzanu Polonaise ( tylko ten jest dobry jak dla mnie) 
  • majonezu tyle, aby po wymieszaniu chrzan miał gęstość kwaśnej śmietany.
  • sól i pieprz do smaku

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.  Zetrzeć na tarce o drobnych wiórkach (oczkach)
Dodać chrzan i pozostałe składniki. Wymieszać. Schłodzić. Podawać do mięs sałatek, czerwonego i białego barszczu.


domowy chrzan


Smacznego:)

3 komentarze:

Miło mi będzie, jeśli zostawisz komentarz.
Proszę nie zapomnij się podpisać. Anonimowe komentarze nie będą publikowane.
Dziękuję

Blogger
"Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia". Art. 1 Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. nr 24 poz. 83).