Składniki:
- 2 torebki ryżu parbolied
- 1/2 pęczka świeżej bazylii
- 1 avokado
- sól i pieprz do smaku
- 1/4 szklanki oleju lnianego
Wykonanie:
Ryż wypłukać i ugotować zgodnie z przepisem na pakowaniu w lekko osolonej wodzie. Awokado, wypłukaną bazylię i olej zblendować na papkę. Wymieszać z ryżem. Posolić i popieprzyć do smaku.
Podawać jako kopułka.
Wykonanie kopułki:
Do zwilżonej wodą filiżanki albo specjalnej foremki włożyć ryż i delikatnie ugnieść. Delikatnie przełożyć na talerz (jak babkę z piasku) Podawać z mięsem i sałatką z sałaty lodowej. Można udekorować kiełkami.
Komentarze
Prześlij komentarz
Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,
Jola