Szukaj na blogu

środa, 10 kwietnia 2013

Ryż z avokado

 


 Składniki:
  • 2 torebki ryżu parbolied
  • 1/2 pęczka świeżej bazylii
  • 1 avokado
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/4 szklanki oleju lnianego


Wykonanie:

Ryż wypłukać i ugotować zgodnie z przepisem na pakowaniu  w lekko osolonej wodzie. Awokado, wypłukaną bazylię i olej zblendować na papkę. Wymieszać z ryżem. Posolić i popieprzyć do smaku.
Podawać jako kopułka.
Wykonanie kopułki:
Do zwilżonej wodą filiżanki albo specjalnej foremki włożyć ryż i delikatnie ugnieść. Delikatnie przełożyć na talerz (jak babkę z piasku) Podawać z mięsem i sałatką z sałaty lodowej. Można udekorować kiełkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola