Szukaj na blogu

poniedziałek, 23 grudnia 2013

Pieczony boczek

Był pieczony karczek jest i boczek:)
Jeszcze zdążycie zrobić, i nie zapomnijcie o chrzanie :)





Składniki:
  • 1 kg surowego boczku
  • 5 ząbków czosnku
  • majeranek
  • papryka ostra,
  • pieprz w ziarnach
  • liść laurowy
  • olej
  • sól
Wykonanie:

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać wszystkie przyprawy, Wymieszać i połączyć z olejem.  Taka przyprawa smarujemy boczek i wstawiamy na noc do lodówki.  Po upływie tego czasu pieczemy w 180°C ok. 1 i 1/2 godziny. Boczek wyjmujemy z piekarnika, studzimy i kroimy jako wędlinę.

Domowy chrzanik jest TUTAJ
 
http://1.bp.blogspot.com/-JKMkTJCMgYI/UUOp8ZT4QWI/AAAAAAAAGRA/2Vpfsihj8V0/s640/P1370701aaa.JPG



1 komentarz:

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola