Szukaj na blogu

wtorek, 11 lutego 2014

Cupcake cytrynowe z kremem mocno kakaowym

Przepis na same babeczki znajdziecie TU , na masę podaje tu i teraz.
Jest bardzo łatwa, świetnie się ją wyciska do dekoracji, zachowuje swoja strukturę przez długie godziny.

Cupcke z kremem kakaowym




Na 12 cupcake:
  • 250 g masła 
  • 300 g cukru pudru (przesianego)
  • 1/2 szklanki kakao
Masło utrzeć na puch, dodać stopniowo kakao. Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka i wyciskać na babeczki, udekorować motylkami z masy cukrowej.


Uprzedzając pytania odnośnie tego kremu informuję, ze wcale nie jest za słodki, kakao wprowadza goryczkę, a cukier ja łagodzi. Jest pysznie! :)



Smacznego!

9 komentarzy:

  1. przełknęłam ślinkę i popiłam poranną kawą

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja właśnie będę lecieć na kawkę :) Miłego dnia Aguś!

      Usuń
  2. Babeczki wyglądają niezwykle efektownie :) Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Kakaowa masa nadaje im uroku dzięki temu, ze jest sztywna:) Bardzo dziękuję za komentarz:)

      Usuń
  4. Pyszne! Zwłaszcza ten krem, uwielbiam ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola