Przejdź do głównej zawartości

Cukrowe koronki


Kolejny koronkowy tort w środku czekoladowy z musem czekoladowym z nasączem kawowo-porzeczkowym i frużelina porzeczkową.
Dekoracja: lukier plastyczny, cukrowa koronka i cukrowy kwiat.






Komentarze

  1. Wspaniała ta koronka:))Zdradzisz jak ją zrobić?Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, ze wkrótce uda mi się trochę wiedzy przekazać :)

      Usuń
    2. Anonimowymaja 23, 2022

      Czy ma ktoś przepis na domowa koronkę?

      Usuń
  2. Cudo! A jak się robi taką koronkę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, ze wkrótce uda mi się trochę wiedzy przekazać :)

      Usuń
  3. Koronka cudowna:) Tort zresztą też:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Fenomenalne te koronki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. a przepis na ten tort i oczywiście koronke? zdradzisz :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia