Przejdź do głównej zawartości

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora.
Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory.
Polecam :) 



Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)


  • 2 duże pory
  • 2 opakowania kolorowego tortellini
  • 400g szynki konserwowej
  • 1 puszka kukurydzy
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 czubate łyżki majonezu
  • 200g jogurtu naturalnego gęstego
 Wykonanie:

Pory obrać z wierzchnich liści, odciąć zieloną część i wyrzucić. Białą część pokroić w 0.5 cm talarki zalać wrzątkiem i odstawić na 1 godzinę. Odcedzić, przelać zimna wodą, odcedzić.
Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić.
Szynkę pokroić i małe kawałki ok. 1 x 0,5 cm.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę schłodzić i podawać.



Smacznego :)





























Komentarze

  1. bardzo, ale to bardzo mi się podoba taka sałatka

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna:) uwielbiam taką sałatkę, ale pora do niej jeszcze nie dodawałam:) podoba mi się:)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszna ta sałatka, polecam

    OdpowiedzUsuń
  4. Zgłodniałam ;-) Musi być pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Można dodać jeszcze żółty ser :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ja dodaję jeszcze ser żółty i ogórka ;) Jest pyszna

    OdpowiedzUsuń
  7. dobre wydanie by bylo jeszcze z ananasem ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. A jakie tortellini wybrać?

    OdpowiedzUsuń
  9. Rewelacja ja zamiast kukurydzy dodaje ogórek świeży.Pożywna i szybka w wykonaniu.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia