Szukaj na blogu

sobota, 18 kwietnia 2015

Sezon weselny uważam za otwarty :)



To mój pierwszy tort weselny i mam nadzieję, że nie ostatni. Przygotowywałam się do niego z niezwykłą ostrożnością i starannością. To tort z ukrytym piętrem, które wcale nie jest łatwe do wykonania. Jednak staż w Tortownia.pl pozwolił mi na zdobycie tych umiejętności i całość wyszła idealnie. Tort ma w sobie kilka smaków.
Dół to jasny biszkopt z musami owocowymi, truskawka, malina i malino-truskawka. Nasącz jest tu cytrynowy.
Góra to ciemny biszkopt, mus nugatowy, frużelina z czarnej porzeczki i nasącz pomarańczowy. 
Tort zdobią kwiaty cukrowe, które wykonałam tylko, albo aż 8 godzin :) Dół pięter zdobią koronki jadalne. 
Poniżej więcej zdjęć, jak również tort od środka dzięki uprzejmości Magdaleny Małaczyńskiej z Fotografia Magdalena Małaczyńska .












Idealnym uzupełnieniem dekoracji tortu były podziękowania dla gości które widzicie poniżej.
Oczywiście zapraszam do zamawiania na www.tortoweatelier.pl


6 komentarzy:

  1. Zazdroszczę talentu!!! Chciałabym robić takie cudeńka!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tort wygląda genialnie, dawno nie widziałem tak eleganckiego. Mam nadzieję, że w smaku też daje radę!

    OdpowiedzUsuń
  3. Podziwiam talent,tort jak marzenia a roze jak prawdziwe.Gratuluje!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mistrzu chylę po raz kolejny czoła!!!

    OdpowiedzUsuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola