Fot. J. Augustyn |
Babeczki
24 szt.
Na ciasto
ucierane:
- ½ kostki miękkiej margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka maki
- 1 szklanka sparzonego zmielonego maku
- 2 żółtka
Wszystkie
składniki utrzeć na jednolitą masę. Nakładać łyżeczką na
papilotki uprzednio włożone do formy do mufinek. W przypadku jej
braku papilotki składać po dwie.
Fot. J. Augustyn |
Na masę
serową:
- ½ kg sera
- 1 budyń czekoladowy
- 3 łyżki kakao
- 1 jajko
- 2 białka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/ szkl mleka
- ¼ szkl oleju
Ubić pianę z białek. Pozostałe składniki zmiksować i dodać pianę z białek delikatnie mieszając. Nałożyć na ciasto ucierane i piec w temp. 170 stopni C przez 40 min.
Fot. J. Augustyn |
Udekorować
wedle uznania:)
Smacznego:)
ale ładne:)
OdpowiedzUsuń