Przejdź do głównej zawartości

Recenzja i zapowiedź postów


Ten post poświęcony jest recenzji orzechów nerkowca Firmy Helio, które otrzymałam za pośrednictwem Agencji SUPERB PR. 


Test zajął mi sporo czasu, ale w końcu mogę wydać recenzje i powiedzieć, że te orzechy były bardzo smaczne. Zastosowałam je do przygotowania kilku potraw. Powiem może, to co najważniejsze, nie zanudzając Was długim pisaniem. Orzechy te były bardzo smaczne i delikatne, chyba najdelikatniejsze jakie jadłam do tej pory. Wyczułam w nich nutę słodyczy, jaka bardzo mi odpowiadała. Orzechów głównie użyłam do przygotowania ciast i deserów. Również do ozdobienia tortu. Mojemu mężowi smakują wyśmienicie jako przekąska przy oglądaniu telewizji, nawet do piwa, mimo iż są słodkawe:)
Produkt ten spożywaliśmy w stanie surowym, pieczonym, smażonym i prażonym. Wszystkie potrawy z zastosowaniem orzechów Helio smakowały wyśmienicie.

Był:

Deser,
Tort,
Kawa ,
Pychotka,
Panierowana pierś drobiowa,
Nadziewane czekoladki.

 Poniżej zdjęcia z użyciem orzechów nerkowca Firmy Helio. 
Przepisy na poszczególne dania znajdziecie na blogu już wkrótce:)














Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia