Któż go nie lubi?
Nie znam nikogo takiego;)
... to sałatka, która podbija podniebienia każdego, dużego i małego. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, zrobienie jej wymaga poświecenia zaledwie tyle czasu, ile gotują i studzą się jajka:)
Wykonana i zjedzona już dawno, ale wpis dopiero dziś:)
Zapraszam na sos tatarski:)
Składniki:
- 1 litrowy słoik ogórków konserwowych
- 1 litrowy słoik marynowanych grzybków (najlepsze prawdziwki)
- 6 jaj
- 6 łyżek majonezu
- sól i pieprz do smaku
Grzyby i ogórki odcedzić na sicie. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i oskubać. Ogórki i grzyby zmielić w maszynce do mięsa, lub jak jej nie posiadamy drobno posiekać. Jajko pociąć na kratownicy albo również na deseczce. Wszystko razem wymieszać z majonezem i przyprawami. Wstawić do lodówki na godzinę i podawać do wędlin, albo solo:)
A do pracy w słoiczek można zapakować, takie najtańsze bento:)
Smacznego:)
Uwielbiam, dawno nie jadłam, aż mnie naszła teraz ochota:)
OdpowiedzUsuńWięc konieczne zrób:) Szybka i prosta:) Pozdrawiam:)
UsuńMuszę zrobić wersję z grzybkami, dotąd robiłam bez. Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńAle jak to bez? Więc z czym Mariko?:)
UsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze co może być :)
http://kuchareczkamala.blogspot.com
O tak:) Pozdrawiam:)
Usuńja robię tylko grzybki i ogórki jako sos do jajek :) pycha
OdpowiedzUsuńTak, tak awersja też może być, tylko wówczas mielę na mniejszych oczkach:)
Usuńachhh jak ja lubię taki sos:) całkiem o nim zapomniałam, do wczoraj kiedy w knajpce mogłam się nim rozkoszować:) muszę zrobić w domciu:)
OdpowiedzUsuńKoniecznie bo to pychotka:)
Usuńrobię zawsze z kiszonych ogórków, wszyscy się zajadają, jadłam też kiedyś wersję z zielonym groszkiem - jeśli ktoś lubi - pycha
OdpowiedzUsuńZ groszkiem? nie jadłam, ale może faktycznie warto wypróbować:) Pozdrawiam:)
UsuńTak, brzmi jak zawsze przepysznie!
OdpowiedzUsuńJednorożec1986