Przejdź do głównej zawartości

Czas na prasę:)

W jutrzejszym Tygodniku Korso Kolbuszowskie znajdziecie wiele ciekawostek z regionu, a pomiędzy nimi mój tort orzechowy.


Zapraszam:)

Komentarze

  1. Tort musiał być pyszny jak przepis jest w gazecie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście, że był:) Moje przepisy sa w gazecie każdego tygodnia. Własnie w tej gazecie:) Pozdrawiam!:)

      Usuń
  2. Super przepis na tort, robiłam podobny bez mąki, ale fasolowy- kaszubski :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Paulinko, ja własnie "dojrzewam do fasolowego:) I już wkrótce bedzie na blogu:) Pozdrawiam:)

      Usuń
  3. No proszę, w Dzikowcu! :) A ze mnie Dzikowiec zupełnie nie z Dzikowcowych stron ;)
    Gratuluję publikacji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję:) Bardzo mi miło, że jest Ktoś, kto publikuje moją twórczość:) Mam z tego ogromną satysfakcję:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia