Przejdź do głównej zawartości

Sezon weselny uważam za otwarty :)



To mój pierwszy tort weselny i mam nadzieję, że nie ostatni. Przygotowywałam się do niego z niezwykłą ostrożnością i starannością. To tort z ukrytym piętrem, które wcale nie jest łatwe do wykonania. Jednak staż w Tortownia.pl pozwolił mi na zdobycie tych umiejętności i całość wyszła idealnie. Tort ma w sobie kilka smaków.
Dół to jasny biszkopt z musami owocowymi, truskawka, malina i malino-truskawka. Nasącz jest tu cytrynowy.
Góra to ciemny biszkopt, mus nugatowy, frużelina z czarnej porzeczki i nasącz pomarańczowy. 
Tort zdobią kwiaty cukrowe, które wykonałam tylko, albo aż 8 godzin :) Dół pięter zdobią koronki jadalne. 
Poniżej więcej zdjęć, jak również tort od środka dzięki uprzejmości Magdaleny Małaczyńskiej z Fotografia Magdalena Małaczyńska .












Idealnym uzupełnieniem dekoracji tortu były podziękowania dla gości które widzicie poniżej.
Oczywiście zapraszam do zamawiania na www.tortoweatelier.pl


Komentarze

  1. Zazdroszczę talentu!!! Chciałabym robić takie cudeńka!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tort wygląda genialnie, dawno nie widziałem tak eleganckiego. Mam nadzieję, że w smaku też daje radę!

    OdpowiedzUsuń
  3. Podziwiam talent,tort jak marzenia a roze jak prawdziwe.Gratuluje!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mistrzu chylę po raz kolejny czoła!!!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia