Przejdź do głównej zawartości

Expo Sweet 2017 - mój udział


Witajcie :)

W ubiegły weekend w Stolicy odbyły się kolejne już Targi lodziarsko - cukiernicze Expo Sweet 2017.
Od kilku lat jeżdżę na nie i przyglądam się zarówno trendom w produkcji lodów, czy ciast jak również bacznie obserwuję zmagania uczestników w różnych konkursach.
W 2016 r. postanowiłam spróbować zawalczyć o tytuł mistrza w dekoracji tortów w konkursie Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów 2017. Wysłałam zgłoszenie i przeszłam eliminacje. Znalazłam się wśród 18-stki szczęśliwców, którzy mogli przygotować tort na konkurs.
Sam konkurs został podzielony na trzy etapy....


1. Dekoracja tortu
2. Smak tortu
3. Jadalna biżuteria

Wszystkie trzy konkurencje zostały wykonane przeze mnie na najwyższym poziomie. Jak każdy z uczestników dałam z siebie wszystko. Jury zdecydowało o wyborze na reprezentanta Polski w Mistrzostwach Świata w Mediolanie - Jowitę Woszczyńską autorkę tortu z sowami. Mi samej ten tort i biżuteria również bardzo się podobały :)
Poniżej prezentuję Wam moją pracę konkursową :)
Za zdjęcia dziękuję Dariuszowi, i Sebastianowi :)
Za zdjęcia z Mistrzami Cukiernictwa wspaniałemu Panu Krzysiowi Wojtal, a za pozowanie ze mną Pani Bożence Sikoń, Idze Sarzyńskiej, Małgosi Weber oraz Panom Denis Zuev, Paweł Mieszała i Michał Doroszkiewicz :) Ciesze się, że mogłam Państwa poznać :)
Pani Bożence szczególne podziękowania za to, że jest taką cudowną, ciepłą, wspaniałą osobą, i że zawsze ma dla mnie czas <3





Tortowe Atelier Jolanta Augustyn

Tortowe Atelier Jolanta Augustyn



Tortowe Atelier Jolanta Augustyn

Tortowe Atelier Jolanta Augustyn
Tortowe Atelier Jolanta Augustyn

Jolanta Augustyn
Tortowe Atelier Jolanta Augustyn



Jolanta Augustyn
Jolanta Augustyn Denis Zuev

Jolanta Augustyn Małgorzata Weber

Jolanta Augustyn Iga Sarzyńska


Komentarze

  1. Byłam na Sweet Expo i widziałam Twój tort!
    Bardzo mi i koleżance się podobał. Niecodzienny i bardzo oryginalny. Gratuluję!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i bardzo dziękuje

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudowne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.

    OdpowiedzUsuń
  5. gratuluje pomyslu! tort piekny i moge sobie wyobrazic jaki smaczny:)zycze sukcesow! kolbuszowianka:).

    OdpowiedzUsuń
  6. obłędny jest ten tort!

    OdpowiedzUsuń
  7. najpiękniejszy tort jaki w życiu widziałam

    OdpowiedzUsuń
  8. ja chcę mieć taki tort na weselu!

    OdpowiedzUsuń
  9. Fajna galeria:) Gratuluje udzialu:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia