Lepiej późno niż wcale ;)
Smakują jak pączki wyglądają jak obwarzanki :)
Obficie posypane cukrem pudrem są wyśmienite!
Ciasto na te specjały przygotujesz z przepisu na moje pączki, aby otrzymać oponki należy rozwałkować ciasto na grubość ok.
1 i 1/2 cm, następnie wycinać szklanką okręgi a w środku nich kieliszkiem kółeczka. Te małe kuleczki też są pyszne:) Takie małe pączusie. Dzieci je uwielbiają;)
Ciasto wrzucać na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Wykładać na ręcznik kuchenny.
Po przestygnięciu oprószyć grubo cukrem pudrem, bądź udekorować w dowolny sposób.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz
Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,
Jola