Szukaj na blogu

piątek, 17 lutego 2012

Obwarzanki mamusi


Lepiej późno niż wcale ;)







Smakują jak pączki wyglądają jak obwarzanki :) 



Obficie posypane cukrem pudrem są wyśmienite!

Ciasto na te specjały przygotujesz z przepisu na moje pączki, aby otrzymać oponki należy rozwałkować ciasto na grubość ok.
1 i 1/2 cm, następnie wycinać szklanką okręgi a w środku nich kieliszkiem kółeczka. Te małe kuleczki też są pyszne:) Takie małe pączusie. Dzieci je uwielbiają;)

Ciasto wrzucać na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Wykładać na ręcznik kuchenny. 
Po przestygnięciu oprószyć grubo cukrem pudrem, bądź udekorować w dowolny sposób.






Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola