Szukaj na blogu

środa, 19 września 2012

Paluszki ziemniaczane z jagodami

Kluski śląskie







Pamiętacie moje KLUSIE PAMPUSIE
Kto już je robił?
ten wie jakie są wspaniałe:)
a kto nie? 

Przedstawiam Wam dziś w innej wersji, z owocami, a mianowicie z mrożonymi jagodami. Podałam je gorące prosto z garnka polane kwaśną 12% śmietanką i obsypałam obficie jagodami prosto z zamrażarki. Wyśmienicie się komponowało. Zimne jagody i gorące kluseczki:) Pycha.

Przepis jak przygotować ciasto znajdziecie TU. Ziemniaków ilość dowolna, ale dla 4 osób pewnie ze dwa kilo trzeba:) Ja to zawsze robię na "oko" więc dokładnej ilości nie podam:)


Kluski śląskie


Te kluseczki które widzicie na zdjęciach robiłam na kształt mini paróweczek, świetnie się tu sprawdziły i bardzo ładnie wyglądają z okrągłymi jagódkami:)


Kluski śląskie



Smacznego:)

9 komentarzy:

  1. Ach, uwielbiam te kluski! :) Lata temu zakochałam się w tym smaku i nic nie zapowiada, bym zmieniła preferencje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepysznie się prezentują!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cokolwiek znaczy ta nazwa, zjadłabym to właśnie teraz.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają cudnie..ślinka cieknie..mniam..

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie fajne, bardzo lubię ziemniaczane kluski :)

    OdpowiedzUsuń
  6. jejku jak one apetycznie wyglądają:) cudowne są, od razu nabrałam na nie apetytu:) z daleka wyglądają jak mini bananki;)

    OdpowiedzUsuń
  7. pampuchy <3 ja co prawda wolę z gulaszem, ale te również wyglądają pięknie!

    OdpowiedzUsuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola