Szukaj na blogu

czwartek, 5 grudnia 2013

Czekoladowe bałwanki i śnieżynki

Szybki wpis, bo nie ma za bardzo co się rozpisywać, na ten deser przepis jest już n blogu.
a ja podaje Wam kolejną propozycję podania najlepszej w świecie, bo domowej czekolady! :)

Potrzebujecie silikonowych foremek, trochę folii spożywczej i masy czekoladowej :)

Łatwe prawda? :) 
No to do dzieła! 
Szczęśliwe miny dzieci gwarantowane, a i Mikołaj sobie podje jutro z rana, bo jeszcze zdążycie zrobić dzisiaj :)


Foremki wykładamy folią spożywczą dokładnie dociskając do krawędzi. Ja miałam jedna foremkę na sześć gwiazdek i trzy osobne. Na to wszystko wystarczyła porcja tej czekolady: KLIK
Zostało ze dwie łyżki, ale nie trzeba było myć garnka, bo został dokładnie wylizany ha ha :) 
Masę wkładamy w folię, lekko potrząsamy foremkami, aby dobrze się ułożyła, zawijamy wierzch w folie i wkładamy na 4 godziny do lodówki, najlepiej na noc :)  Wyciągamy z folia i delikatnie ją zdejmujemy.


Smacznego !:)

3 komentarze:

  1. śliczniutkie i wcale nie takie trudne:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To bardzo łatwa słodycz:) Mieszasz i wlewasz w co chcesz:) Chłodzisz i jesz :) Pozdrawiam:)

      Usuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola