Szukaj na blogu

środa, 30 marca 2016

Makaroniki

Małe, słodkie, kapryśne ciasteczka z migdałów, przełożone kremem o dowolnym smaku. 
Można je spotkać coraz częściej na naszym polskim rynku, choć pochodzą z Francji. 
Ostatnio dość dużo czasu spędziłam nad tworzeniem ich w przeróżnych kombinacjach smakowych i kolorystycznych. 
Mam nadzieję, że te przypadną Wam do gustu, mi bardzo się podobają.
Ostatnie jakie wykonałam to te zielone, są miętowe i tak bardzo przywołują wiosnę :) 












7 komentarzy:

  1. Pięknie wyglądają :) Wiosna !

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje makaroniki są przepyszne!!! Gwarantuję, że każdy kolejny klient, który je u Ciebie zamówi to nie pożałuje!

    OdpowiedzUsuń
  3. moje ulubione ciasteczka. Wyglądają świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż poczulam ich zapach...pyycha!

    OdpowiedzUsuń
  5. wstyd sie przyznać, ale ja nigdy jeszcze nie jadłam makaroników ;o

    OdpowiedzUsuń
  6. Tak naprawde dla mnie one zawsze lepiej wyglądają niz smakują. Nie ma szału którego spodziewałam sie kupując je pierwszy raz. Sa smaczne ale... fakt faktem stoiska z makaronami zawsze sa takie apetyczne

    OdpowiedzUsuń
  7. Mistrzostwo świata ;-) nawet nie przypuszczałam że można to zrobić w różnych kolorkach :-) Dziękuję Ci bardzo!

    OdpowiedzUsuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola