Przejdź do głównej zawartości

Sen... czy jawa...?;)



abcmojejkuchni w mediach


Środa była pełna przyjemności:) 

Dziś bowiem wychodzi cotygodniowy numer tygodnika Korso Kolbuszowskie, do którego pisze moje przepisy:) To bardzo przyjemne uczucie móc czytać w prasie do kawki, swój własny tekst i oglądać przez siebie wykonane zdjęcia. Czuje się dumna mogąc realizować swoja pasje w ten sposób.
Kilka dni temu od Pani Redaktor Tygodnika dostałam propozycję napisania 12 przepisów na potrawy Wigilijne. Oczywiście podjęłam się tego zadania i  przyznam szczerze, że w tym zadaniu pomogła mi moja Mama:) Za co jej bardzo dziękuję, bo samej byłoby mi raczej trudno podołać. W sobotę cały dzień spędziłyśmy na przygotowywaniu Wigilijnych potraw. Wszystkie gotowałyśmy, a ja robiłam im zdjęcia. Można powiedzieć, że przygotowałyśmy Wieczerzę wigilijną tydzień wcześniej:) Ale bez obaw na tą prawdziwą Wigilie będziemy przygotowywać praktycznie wszystkie potrawy jeszcze raz:) 

Abcmojejkuchni w Korso Kolbuszowskie



Nie mogłam się doczekać tego wydania Korso, a to co zobaczyłam bardzo miło mnie zaskoczyło!:) Pięknie Świątecznie oprawione moje przepisy i zdjęcia. jestem bardzo szczęśliwa!:) Mam wszystkie numery Korso, odkąd wychodzą w nim moje przepisy, ale ten będzie szczególny, bo jest ich tam aż 12! I wszystkie na wyjątkowy Wigilijny wieczór:)
Cieszę się jak dziecko, gazetki wkładam do ładnego pudełeczka i kiedyś pokażę je wnukom:) Minie zapewne sporo lat, ale i tak będę je trzymać:) Mam nadzieję, ze moja współpraca z Korso będzie trwała nadal, oraz że Wy drodzy czytelnicy internauci i tacy, którzy kupują Tygodnik w formie papierowej wykorzystacie moje menu w swoich domach, i życzę Wam udanych kulinarnych poczynań:)


Abcmojejkuchni w Korso Kolbuszowskie


Niektóre przepisy z gazety są już na blogu, a kolejne ukażą się w następnych dniach:)


Zapraszam:)

Komentarze

  1. Super Joluś! Gratuluję! Wspaniale jest widzieć, jak takie osoby jak Ty, z pasją, realizują swoje marzenia:) Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Ewuś:) Bardzo się cieszę na te słowa uznania:) Pozdrawiam:)

      Usuń
  2. Gratulacje Jolus, jestem pewna, ze Twoje propozycje beda goscily na niejednym stole a wspolpraca z gazetą bedzie dluga i owocna. Buziaczki

    OdpowiedzUsuń
  3. gratuluję:) jestem pod wrażeniem, dobra robota!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy:) Obie z Mamą się napracowałyśmy:)

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję, miło mi Cię gościć:) Pozdrawiam:)

      Usuń
  5. wspaniale, że się spełniasz:)
    a przepisy wyglądają naprawdę apetycznie;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Piekna praca i z pewnoscia warta wydrukowania :)

    OdpowiedzUsuń
  7. gratuluję, super sukces:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Gratuluję i życzę dalszych sukcesów ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia