Od pewnego czasu w mojej kuchni nie może go zabraknąć. Jemy go wszyscy, cała nasza czwórka. Szczególnie upodobaliśmy sobie go z makaronem i czosnkiem, ale teraz jest go pod dostatkiem i postanowiłam zastąpić nim sałatę:) Mowa o szpinaku:)
Ten tort to poezja smaku. Moja wariacja Tortu Szwarcwaldzki. Wilgotne czekoladowe ciasto, delikatna masa śmietanowa i poncz z syropu z malin z malinami... S kładniki na tortownicę 22 cm
Na mojej stronie na Facebooku prosiliście o rabarbarową ambrozję z bezą więc oto i ona! Ciasto wyszło wspaniale, beza idealna, a smak był cudowny!:) Jednak, jak tak sobie robię "spontan" to mi lepiej wszystko wychodzi. Dostałam cztery sztuki pałek rabarbaru o długości ok. 30 cm. Upiekłam z nich dwa ciasta.
Granola - pewnie wiele z Was już ją robiło, ale są i tacy, którzy nie mieli albo okazji, albo wydawała się im za trudna. Przyznam szczerze, że dla mnie też była za trudna:) Ale w końcu zrobiłam. Sama dobrałam takie składniki, jakie mi smakują i dzięki temu powstała ona - moja własna granola :)
Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.