Szukaj na blogu

poniedziałek, 20 maja 2013

Grillowany karp

Niby karp to ryba świąteczna, ale ja lubię go o każdej porze roku.
Tym razem upiekłam go na grillu:)
Dzień wcześniej zamarynowałam  w przyprawach.




Składniki:

  • Karp ok. 2 kg
  • 1 op pieprzu cytrynowego Prymat
  • 1/2 op. ziół prowansalskich
  • 1/2 op. rozmarynu Prymat
  • 1 po. soli ziołowej Prymat
  • 3 listki laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • sok z  dwóch cytryn
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/4 szklanki wody
Wszystkie składniki wymieszać i zanurzyć w nich pocięte na kawałki ryby. Trzymać w marynacie przynajmniej 12 godzin, oczywiście w lodówce. 

Piec na grillu z każdej strony przez kilka minut. Podawać z sałatką (klik TU)


1 komentarz:

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola