Szukaj na blogu

poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Tartaletki z masą krówkową


Szybkie, łatwe i bardzo smakowite!
Dziś proponuję Wam do kawki ciasteczko o cudownie krówkowym smaku:)







Ciasto przygotujecie zgodnie z TYM przepisem i sposobem wypiekania jaki tam opisałam.



Masa krówkowa:
  • 1 puszka ugotowanego mleka skondensowanego lub gotowego kajmaku z Gostynia. Żadnej innej firmy
  • 100g masła

Składniki połączyć łyżką, nie za długo mieszając, bo masa zacznie rzednąć! To bardzo ważne składniki mają się tylko połączyć.
Nakładać masę na zimne tartaletki i schłodzić w lodówce przez jedną godzinę. Podawać udekorowane owocami i tarta czekoladą. 










Smacznego!

8 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. To jedne z najlepszych tartaletek jakie zrobiłam:)

      Usuń
  2. Wyglądają niezwykle apetycznie! Mmmm :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:) Zniknęły w oka mgnieniu:)

      Usuń
  3. o coś dla mnie :) słodkie słodkości luuubię

    OdpowiedzUsuń
  4. Hej świetny blog :)

    zapraszam do mnie http://alex-faashion.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Ależ tu pięknie i pachnąco- tartaletki wyglądają bosko:)Zdjęcia-pierwsza klasa:)

    OdpowiedzUsuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola