Przejdź do głównej zawartości

Kto to widział...







Robiłam kilka dni temu pyszne BEZY takie jak poprzednio, tyle, że bardziej dopieszczone i bardziej miniaturowe na " raz do gęby":) jak to się mówi:) dodałam do składu kawę, bo chciałam smak kawowy, tak, żeby były na zachcianki do kawusi na najbliższe dni:)


Wyszły wspaniałe! :) Ale zdjęcia się kompletnie nie udały:( 

U mnie to jest tak, że jak się za coś biorę to lubię, jak mi to wychodzi, a jak nie to jestem nieszczęśliwa:( I właśnie taka byłam, patrząc na to co ja to porobiłam z tymi zdjęciami. Oczywiście następnego dnia wzięłam się za ponowne fotografowanie, i wyszło lepiej:) I oczywiście pokażę Wam te moje Kawowe Bezy w następnym poście:) Wraz z przepisem:)

A to tutaj, to po prostu przyznanie się do porażki fotograficznej:)

Pozdrawiam serdecznie życząc miłej niedzieli:)

Jola:)

Komentarze

  1. Fajnie to wyszło.Tak inaczej.Mi sie bardzo podoba :-))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki:) Zdjęcie jest trochę poprawione tzn. jest to negatyw:) Oryginał nie nadawał się do publikacji:)

      Usuń
  2. Bezy wyglądają kosmicznie, ale mnie to pasuje - lubię science-fiction :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bezy pycha, zdjęcie:) Hmmm:) Cieszę się , że Ci sie podoba:)

      Usuń
  3. Ależ to zdjęcie jest fajne. Tajemnicza poświata dodaje mu uroku, mnie się podoba:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miło się czyta takie komentarze:) Dziękuję:)

      Usuń
  4. Wygląda przepięknie, jak prawdziwe niebieskie bezy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak naprawdę były w kolorze kawy z mlekiem:) Oczywiście przepis będzie a blogu:)

      Usuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia