Kolejna propozycja na szybkie rabarbarowe ciasto.
Ciasto kruche
- 1 żółtko
- 1i 1/2 filiżanki mąki
- 1/3 kostki margaryny
- 2 łyżki cukru Diamant
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 filiżanki ciemnego kakao
Nadzienie
- 1 jabłko
- 1/2 kg rabarbaru
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka kakao
- 1 budyń czekoladowy
- 1/2 l. mleka + 2 łyżki cukru
Jabłko i rabarbar obrać. Pokroić na drobne kawałki, wymieszać z cukrem i 1 łyżka kakao. Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ciasto kruche podpiec w temp. 180 stopni C przez 15 min. Wyjąć i nałożyć nań rabarbar i jabłka razem z kakaem które się nie przylepi do owoców. Wylać na to gorący budyń. Porwać na wierzch pozostałe ciasto kruche i wstawić całość do piekarnika na 30 min w temp. 170 stopni C.
Wyjąć z pieca. Kiedy wystygnie posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
wygląda lepiej niż bosko:) porywam duży kawałek:)
OdpowiedzUsuńale pyszności:) pięknie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuń