Szukaj na blogu

środa, 4 września 2013

Tort z musem z papai, bitą smietaną i jeżynami



Tort urodzinowy mojej córci. Środek biszkopt kakaowy, mus z papai, mango, ananasa i cytryny, masa z bitej śmietany, jeżyny. Te trzy smaki idealnie się zgrały. Poncz to sok z cytryny i likier amaretto. Pokryty masą cukrową, dekorowany kwiatuszkami i cukrowymi perełkami.
Poezja smaku, a aromat nieziemski!:)














15 komentarzy:

  1. cudo! bardzo ciekawe zestawienie smaków, które chętnie wykorzystam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszny, wilgotny, i aromatyczny! Polecam:)

      Usuń
    2. oj bardzo ale to bardzo mam chęć na niego

      Usuń
    3. W takim razie koniecznie musisz zrobić:)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Dziękuje Justynko, miał być delikatny i nie dla małej dziewczynki więc wyszedł taki:)

      Usuń
  3. cudny, taki delikatny, piękny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że Ci się podoba Kamo:) Pozdrawiam:)

      Usuń
  4. o ranyyyyyyyy! istne cudo:D klapki mi z nóg spadły:D chciałabym mieć taki talent i taką rękę do tortów achhh:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Praktyka, praktyka, i sprzęt! No niestety, bez tego ani rusz:( Ja w końcu zainwestowałam w siebie i to co kocham i zaczynam tworzyć to co najbardziej mi sie podoba:) Dziękuję za miły komentarz:)

      Usuń
  5. Wow! Piękny zarówno za wierzchu jak i w środku! Zazdroszczę talentu!
    A jak nie talentu to cierpliwości by praktykować, praktykować :)
    Zapraszam do udziału w konkursie - http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/09/imprezowy-konkurs.html

    OdpowiedzUsuń
  6. Jest zachwycający, nie mogę się na niego napatrzeć... :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czy zamiast masy cukrowej można użyć marcepanowej? Czy nie straci wtedy smaku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie straci, zyska migdałowy posmak :)

      Usuń

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola