Przejdź do głównej zawartości

Posty

Ciasteczka z ciasta listkowego - dużo slajdów

Torcik jagodowy z masą karpatkową...

Od kilku dni słychać w domu głosy... z masą karpatkową.... z galaretką... i z truskawkami...

Tort naleśnikowy

Dżem z cukini o smaku ananasa

Pomidory krojone w sosie własnym

Pierogi ruskie (inastrukcja wykonania)

Kto ich nie lubi..., nie uwielbia wręcz?:) Nie znam takiej osoby!:) Jedzonko stare jak świat! Robiła je mama, babcia, prababcia i można by wyliczać dalej, ale nie o to chodzi:) Zrobienie idealnego ciasta na pierogi wymaga wprawy i pomyślunku. Tak moi drodzy pomyślunku! Ja znam kilka przepisów na ciasto i kilka na farsz, ale te jedne, jedyne jakie Wam dziś zaprezentuje rozpływają się w ustach... Ciasto jest tak mięciutkie, sprężyste i delikatne, że lepienie go to czysta przyjemność. Farsz natomiast smaczny, ale ostry. Musze przyznać, że pierogi ruskie bez tej ostrości czarnego pieprzu nie są dla mnie pierogami ...  Za chwile przepis na ok. 120 szt. pierogów.

Tort Rainbow Cake Ananasowy

Zakochałam się ... w nim:)

Sałatka Hawajska...

Urlopik w tropikalnym klimacie:)

Galaretka z owocami

Publikacja mojego przepisu w "Przyślij przepis"