Przejdź do głównej zawartości

Posty

Dekoracje Światecznego stołu

Taki oto sówkowy domek sobie stworzyłam, aby stroił mój salonik w okresie Świat i Nowego Roku :)  Prawda, że piękny :)

Dekorujemy pierniczki - Warsztaty dla dzieci

Warsztaty dekorowania pierniczków- zapisy

Zapraszam na Warsztaty Dekorowania Pierniczków. Podczas warsztatów dowiedzą się Państwo kilka istotnych rzeczy na temat ciasta na pierniczki oraz rożnego rodzaju lukrach do zdobienia. Przez 2 godziny będziemy dekorować ciasteczka, które później zabierzecie ze sobą do domu. Każdy z uczestników otrzyma niespodziankę, która przyda mu się na zbliżające się Święta. Termin Warsztatów: Niedziela 6 grudnia 2015 w godzinach 12.00 – 14.00    Koszt 45zł/os.  Warsztaty dla dorosłych.  Miejsce: Targi Rękodzieła Artystycznego BuzzArt Rzeszów - Galeria Miejska przy "Plastyku" (wejście od ulicy Dąbrowskiego).   Zapisy bezpośrednio u mnie - Jola tel. 607 330 107 lub kontakt@tortoweatelier.pl Ilość uczestników max 15 osób. Nie czekajcie więc na ostatni moment. Zapisy już ruszyły :)  Na warsztaty nie musicie przynosić nic, poza dobrym humorem i chęciom do tworzenia słodkich dzieł sztuki :)  Serdecznie zapraszam :)

Słodki stół

Moja wersja przede wszystkim udekorowania słodkiego stołu. Nie ma na nim za wiele łakoci, ale takie było życzenie mojej przyjaciółki. Przede wszystkim miały znaleźć się na nim bezy. W zasadzie tylko bezy :) Ale wiecie .... musiałam dodać coś od siebie :) Na stole znajdują się więc słodkie migdały lukrowane i właśnie bezy. Zobaczcie jak tanim kosztem można zrobić coś pięknego :) Pudełeczka, woreczki, to wszystko co w nich jest zapakowana goście mogli zabrać ze sobą jako podziękowanie za gościnę. Galeria zdjęć:

Pyszna owsianka na śniadanie i nie tylko ;)

Składniki na jedną porcję:

Tort weselny w kolorach szafiru

Tort weselny dla syna koleżanki. Państwo młodzi lubią jeździć na motorze więc nie mogło go tu zabraknąć. 

Mini deserki z owocami lata

Leczo nie leczo z kurczakiem

Oj jak dawno nie było tu żadnego przepisu. Nadrabiam zaległości, nie wiem, czy uda mi się systematycznie publikować wpisy, ale postaram się dostarczać Wam ich co nieco, i będzie mała zmiana bo będą to dania wszystkie poza słodkimi :)  No dobra czasem coś wrzucę, ale spoza mojej oferty :D  Kiedy zobaczyłam zdjęcie obiadu koleżanki Oli z bloga Kraina Dziecka pomyślałam, że to powinno być dobre. Poprosiłam wiec o zdradzenie przepisu. Ola podała mi skład dania i sposób wykonania, a ja już po swojemu zrobiłam, doprawiłam i dodałam co nieco od siebie :D  Składniki dla 4 osób

Frozen :)

Poprzeczka coraz wyżej postawiona :) A ot efekt dziesięciogodzinnej pracy nad dwoma figurkami siostrzyczek Anny i Elsy z masy cukrowej.  Figurki wykonane w całości ręcznie, łatwo nie było, ale efekt chyba jest :D

Szkoła

Tort w całości jadalny, włącznie z okiennicami :D Odzwierciedla budynek Szkoły Podstawowej w Chmielniku. Dziękuję za zaufanie :)

Ręcznie robione czekoladki

Uwielbiam czekoladki, odkąd mam kilka form, wiedzę na temat ich poprawnego wykonania uwielbiam je też robić. Zbliża się Dzień Matki więc postanowiłam trochę podziałać.  W tym pudełeczku znajduje się 12 różnych smaków czekoladek, a ich samych 16 szt. Mam nadzieję, że obdarowanym osobom będą smakowały, w tym mojej ukochanej Mamusi :) A dla podniebienia mamy tu smak amaretto, migdał, mięta, pomarańcza, ajerkoniak, róża, orzech włoski, oraz kilka połączeń tych smaków.

Cistka Artystyczne jako Podziękowanie dla Gości

Czas komunii nadszedł, a w raz z nim moja propozycja ciastek podziękowań dla gości. Wykonuję ciastka na cieście maślanym z dekoracją z lukru plastycznego albo lukru królewskiego.  Pakowane pojedynczo albo w zestawy. O ceny zapytaj na kontakt@tortoweatelier.pl A tu możesz zobaczyć więcej moich Ciastek. Polecam Tortowe Atelier  nie tylko na uroczystość Komunii

Sezon weselny uważam za otwarty :)

To mój pierwszy tort weselny i mam nadzieję, że nie ostatni. Przygotowywałam się do niego z niezwykłą ostrożnością i starannością. To tort z ukrytym piętrem, które wcale nie jest łatwe do wykonania. Jednak staż w Tortownia.pl pozwolił mi na zdobycie tych umiejętności i całość wyszła idealnie. Tort ma w sobie kilka smaków. Dół to jasny biszkopt z musami owocowymi, truskawka, malina i malino-truskawka. Nasącz jest tu cytrynowy. Góra to ciemny biszkopt, mus nugatowy, frużelina z czarnej porzeczki i nasącz pomarańczowy.  Tort zdobią kwiaty cukrowe, które wykonałam tylko, albo aż 8 godzin :) Dół pięter zdobią koronki jadalne.  Poniżej więcej zdjęć, jak również tort od środka dzięki uprzejmości Magdaleny Małaczyńskiej z Fotografia Magdalena Małaczyńska .

Tort wiosenny

Kiermasz Wielkanocny - Starostwo Powiatowe w Kolbuszowej

Jutro od godziny 9.30 do 12.00 będziecie mogli kupić moje Ciastka Artystyczne - Wielkanocne. Przygotowałam wiele wzorów, kolorów, którymi możecie udekorować stół, koszyczki ze święconka, albo podarować bliskim. Idealny oryginalny upominek.    Mam nadzieję, że się Wam spodobają i każdy znajdzie coś dla siebie. W najbliższy weekend zaś będę z moim rękodziełem w Auchan/ Krasne koło Rzeszowa tj. 28-29 marca od 8.30 do 20.00 zapraszam serdecznie :) A to tylko część wzorów :) 

Warsztaty z Piotrem Chylareckim w Akademii Smaku Bosch

" Zaskakujące połączenia smakowe"  20 lutego po długiej podróży i poszukiwaniach odpowiedniego adresu dotarłam na miejsce. Centrum Domowych Inspiracji zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Zaraz po przekroczeniu hallu ukazało mi się bardzo nowocześnie urządzone wnętrze wyposażone w sprzęty najnowszej generacji marki Bosch. Sala warsztatowa zaś to istne cudo, wielkie wiszące lampy, pięknie zastawiony i udekorowany stół i wyspy do gotowania wyposażone w niezliczone ilości składników i sprzętów. Jednym słowem moja bajka :)

Warsztaty Cukiernicze Lidla z Pawłem Małeckim

Ostatnie tygodnie przyniosły wiele niespodzianek, w tym kilka zaproszeń na warsztaty kulinarne dla blogerów. Nie mogłam przepuścić takiej okazji, więc poukładałam w Firmie wszystko tak, aby móc na nich być i czerpać wiedze od najlepszych. 

Różowy dla Ani

Tort Baseball

Tortowe Atelier

Witajcie Moi Drodzy, za dwa dni minie miesiąc odkąd jestem szczęśliwą właścicielką mojego Tortowego Atelier. Marzyłam o tej Firmie ładnych parę lat, jak widzicie marzenia się spełniają.   Firma powstała dzięki wsparciu wielu osób, ale najbardziej chciałam podziękować kilku tym, którzy są ze mną w stałym kontakcie i pchają do działania. Wierzą w to, że odniosę sukces, a Ich wiara dodaje mi bardzo dużo sił w docieraniu do celu.  Przede wszystkim rodzina, Mąż i dzieci, moi Rodzice i Rodzeństwo, Pani Bożenna Sikoń-Wojtal, Agnieszka Klimczak, Magdalena Dudzińska-Małaczyńska, Bogumiła Szablak, Walentyn Pankiewicz, Patrycja Drewnicka, moi wspaniali sąsiedzi, oraz wszyscy inni których nie sposób wymienić, ale czuję ich przychylność i wiarę w mój sukces. W tym momencie działam jako Tortowe Atelier Doradztwo Kulinarne Jolanta Augustyn, ale cały czas jestem myślami przy pracowni tortów artystycznych, i mam nadzieję, że to już wkrótce nastąpi.  Moja Firma zajmować się będzi