Przejdź do głównej zawartości

Posty

Martynka

Dzisiaj szybki wpis:)

Ciasta i torciki z galaretką, serniki na zimno

Aby poznać przepis kliknij na obrazek Sernik na zimno z jeżynami i borówką amerykańską Resztkowiec Torcik z galaretką Truskawkowa chmurka bez pieczenia Śmietanowiec z jagodami Letni torcik w środku zimy Torcik jagodowy z masą karpatkową Torcik truskawkowy "Niebieski słonecznik" Torcik brzoskwiniowy Ciasto grysikowo truskawkowe Torcik truskawkowy Torcik ze śmietany 18% i jagód

Tarty, Tarteletki,

Aby zobaczyć przepis kliknij na obrazek Tarta z jabłkami, bananami i kiwi  Tarta owocowa Tarta z jeżynami Tarteletki z masą kajmakową Babeczki maślane z kremem malinowym Babeczki mini serniczki Babeczki z melonem Babeczki z kremem

Versatile Blogger Award moje nominacje

Zupa grzybowa z serkiem topionym

Ciasteczka, pierniczki, rogaliki, rurki z kremem

Chcąc zobaczyć przepis kliknij na obrazku  Do wyrobu moich tortów i ciast używam wiejskich jaj, konfitury i dżemy robię sama nie zawierają więc żadnych sztucznych dodatków. Ciasta są wilgotne, pachnąc i bardzo smaczne :) Tort pielęgniarski 

Sałatka z kalafiorem

Sałatki z kalafiorem to jedne z moich ulubionych, zwykle robiłam je z majonezem, tym razem postanowiłam poeksperymentować i użyć do niej przyprawy do tzatzików. Wyszło świetnie, ale nie obyło się bez małych komplikacji;) Tak to jest jak się mamy nie słucha;)...

Szaszłyki prawie że wege;)

Ziemniaki z ogniska

czyli pieczone ziemniaki

Tort cynamonowy

Ciasteczka z ciasta listkowego - dużo slajdów

Torcik jagodowy z masą karpatkową...

Od kilku dni słychać w domu głosy... z masą karpatkową.... z galaretką... i z truskawkami...

Tort naleśnikowy

Dżem z cukini o smaku ananasa

Pomidory krojone w sosie własnym

Pierogi ruskie (inastrukcja wykonania)

Kto ich nie lubi..., nie uwielbia wręcz?:) Nie znam takiej osoby!:) Jedzonko stare jak świat! Robiła je mama, babcia, prababcia i można by wyliczać dalej, ale nie o to chodzi:) Zrobienie idealnego ciasta na pierogi wymaga wprawy i pomyślunku. Tak moi drodzy pomyślunku! Ja znam kilka przepisów na ciasto i kilka na farsz, ale te jedne, jedyne jakie Wam dziś zaprezentuje rozpływają się w ustach... Ciasto jest tak mięciutkie, sprężyste i delikatne, że lepienie go to czysta przyjemność. Farsz natomiast smaczny, ale ostry. Musze przyznać, że pierogi ruskie bez tej ostrości czarnego pieprzu nie są dla mnie pierogami ...  Za chwile przepis na ok. 120 szt. pierogów.

Tort Rainbow Cake Ananasowy

Zakochałam się ... w nim:)

Sałatka Hawajska...

Urlopik w tropikalnym klimacie:)

Galaretka z owocami

Publikacja mojego przepisu w "Przyślij przepis"