Przejdź do głównej zawartości

Posty

Zielona szarlotka

Niby zwykła szarlotka, ale w te śnieżne białe dni wprowadzająca do domu odrobinę zieleni, kojarząca się z zapachem lata:)

Wspólne pieczenie pierniczków

Zabawa z pieczeniem pierniczków zakończona. 

Zaproszenie do wspólnego pieczenia pierniczków:)

zdjęcie archiwalne Witajcie:)  J utro sobota, kto z Was zechce wziąć udział w zabawie wspólnego pieczenia pierniczków?  Ja piekę właśnie jutro:)  Na dodanie zdjęcia i przepisu na swoich blogach będziecie mieć cała niedzielę:)  Więc czasu jest sporo:) Mogą być udekorowane lukrem, polewą, czym chcecie, jedyne co musi być uwzględnione to skład produktów i kształty  obowiązkowo kojarzące się ze Świętami Bożego N arodzenia. Pod postem  z przepisem i zdj ę ciami zamieszczamy listę blogów , które wzięły udział we wspólnym pieczeniu wraz z linkami do nich . Wszystkich ch ę tnych do wspóln ego pieczenia zapraszam do pozostawienia komentarza wraz z adresem m ai lowym pod tym postem do jutra do g. 9.00 b ę d ę Wam rozsyła ć przepisy:)  Oczywiście Ci którzy dadz ą komentarz dziś, dostan ą go ju ż dziś do północ y.   Zapraszam:)

Sałatka z tuńczyka

Szybka sałatka z tuńczyka.  Nie trzeba jej specjalnie zachwalać, jest wyśmienita. Zapraszam do wypróbowania.

Raibow Muffins

Muffin y ... Muffin ki ........  Muffinieńki........

Japoński - uczta dla podniebienia

Mak... Mak...... Mak........

Tort krówkowy

Ten tort to próba odtworzenia smaku ciasta jakie jadłam już jakiś czas temu w jednej z rzeszowskich cukierni. Nie wyszło idealnie, ale pewne nuty smakowe się zgadzały:) Jeśli będę robiła ten torcik jeszcze raz coś pozmieniam i mam nadzieje że to już będzie ten smak.

"Lasowiacka kapusta ziemniaczana na 12 sposobów" Warsztaty Kulinarne

Kilka dni temu otrzymałam zaproszenie do wzięcia udziału w projekcie pod nazwą:  "Lasowiacka kapusta ziemniaczana na 12 sposobów".  Z największą przyjemnością i bez chwili wahania zgłosiłam w nim swój udział, Warsztaty prowadzi znawczyni tematu  Pani Janina Olszowy. Więcej o projekcie możecie przeczytać na stronie  Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej,  a teraz opowiem Wam moje wrażenia z dnia pełnego  smaków,  aromatów i wspaniałej atmosfery  spędzonych na Skansenie wśród ludzi , którym przygotowywanie potraw sprawia równie wielką przyjemność jak mi:)  Zapraszam na moją relację.... i zdjęcia na Fa c ebooku   Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej

Potrawka dyniowo - kurczakowa z ryżem

Post piszę świeżo po oglądnięciu emisji ostatniego odcinka MasterChef w którym to niestety nie wygrała Kinga:(